Oyun Bozan Türkiye'den Oyun Kuran Türkiye'ye

• DUYURU DETAY

Oyun Bozan Türkiye'den Oyun Kuran Türkiye'ye

•  26 Aralık 2019 Perşembe

Üniversitemiz Aktif Gençlik Kulübü tarafından “Oyun Bozan Türkiye'den Oyun Kuran Türkiye'ye” konulu konferans düzenlendi. Taşlıçiftlik Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Osman Altınordu, dekanlarımız, müdürlerimiz, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Konferansta, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar; Ülkemizde üretimi yapılan, İHA ve SİHAlar hakkında bilgiler verdi. Yarar, “Ülkemizde üretimi yapılan ve terör operasyonlarında kullanılan İHA ve SİHAlar ordumuzun terörle mücadelesinde son derece faydalı olmuştur. Öyle ki SİHA' lar örgüte verilen zararın 1/5'ini tek başına sırtlarken, topladığı bilgilerle de alandaki ordunun da gözü kulağı oluyor. En önemlisi ise terörle mücadelede istihbaratı bilgiler alınmasında İsrail’e bağımlı kalmamamızı sağlıyor. Ülkemiz özellikle son yıllarda birçok konuda ileri gitmeye ve dışa bağımlı kalmamaya başlamıştır. Dünyada herkes aslında birbirinin rakibi, bu en yakınınızdaki devlette olabilir en yakınınızdaki kardeşinizde. Dünyadaki bütün devletler birer işletme gibidir. Rakiplerinizin başarısı sizin için önemli olduğu kadar, başarısızlıkları da önemli. Şimdiki nesil çok şanslı açıyor sosyal medyaları aradıkları her şeyi rahatlıkla buluyor. Araştırmasını yapıyor. Biz tarihi kitaplardan öğrendik. Benim sıkça kullandığım bir sözüm vardır. Devletler çıraklıklarında oyuna gelir. Kalfalıklarında oyun bozarlar. Ustalıklarında oyun kurarlar. Türkiye’nin son dönemlerde iki tane oyun bozan harekatı vardır. Birincisi Fırat Kalkanı Harekâtı, ikincisi de Pençe Harekâtıdır. Oyun kurmak ise Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmadır. Oyun kuran bir ülkenin vatandaşı olmakla, oyunu bozan bir ülkenin vatandaşı olmak arasında çok büyük meziyet farkı vardır. Oyuna düşen ülke Suriye’dir Libya’dır, Irak’tır.  Oyuna düşen ülkelerde, canınız, malınız, kaynaklarınız ve geleceğiniz gider. Oyun bozmaya uğraştığınızda enerji alamazsınız, enerji kaybedersiniz. Oyun kurarken enerji toplamaya başlarsınız. Dünyanın ilk 8 ülkesinin vatandaşı olursunuz. Başaracaksanız sizler başaracaksınız.” Dedi.

Konferans sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar’ a vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederek, hediye takdiminde bulundu.