Üniversitemiz ve Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi Arasında Protokol

• DUYURU DETAY

Üniversitemiz ve Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi Arasında Protokol

•  23 Ocak 2020 Perşembe

Üniversitemiz ve Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi arasında Mevlana Değişim, Erasmus ve Memorandum of Understanding (MOU) protokolü imzalandı. Üniversitemiz Senato odasında gerçekleşen imza törenine Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bekir Süha Parlaktaş, Prof. Dr. İbrahim Özbay, Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudaiberdi Kozhobekov ve her iki üniversitenin dekanları katıldı. İmza töreninde konuşma yapan Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kozhobekov, “ 2.5 ay önce rektör olarak atandım ve bu zaman içerisinde ilk yurtdışı ziyaretimi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine yaptım. Bu ziyaretimizde her iki üniversite arasında protokol imzaladık. Uluslararası anlamda gerçekleştirdiğimiz ilk anlaşma olması sebebi ile de bu bizim için önem arz etmektedir. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesine ilk girdiğimde gerek doğası gerekse yakın davranmanızdan dolayı hiç yabancılık çekmedim. Bu beni çok mutlu etti. Misafirperverliğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. İmzaladığımız protokol her iki üniversiteye de hayırlı olsun” dedi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özbay ise yaptığı konuşmada, “Üniversite olarak dünya genelinde tanınırlığımızı arttırmak için çeşitli ülkelerle protokol imzalıyoruz. Bugünde Kırgızistan’da eğitim veren OSH Devlet Üniversitesiyle  Mevlana Değişim, Erasmus ve Memorandum of Understanding (MOU) protokolü olmak üzere 3 alanda anlaşma yaptık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından imza törenine geçildi. Tören sonrasında Kırgızistan OSH Devlet Üniversitesi Prof. Dr.  Kudaiberdi Kozhobekov Rektör Yardımcılarımıza Kırgızistan yöresine ait hediyeler takdim etti.