YÖK “SİBER GÜVENLİK" VE “AĞ YÖNETİMİ" EĞİTİMİNE ÜNİVERSİTEMİZİ DE DAHİL ETTİ

• DUYURU DETAY

YÖK “SİBER GÜVENLİK" VE “AĞ YÖNETİMİ" EĞİTİMİNE ÜNİVERSİTEMİZİ DE DAHİL ETTİ

•  11 Mart 2020 Çarşamba

Yeni YÖK tarafından geçtiğimiz yıl hayata geçirilen “Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi" kapsamında YÖK ve CISCO arasında dijital eğitim alanında iş birliği yapılacak. YÖK'ün Cisco Network Akademi ile yapacağı iş birliği kapsamında 5'i yeni kurulan teknik üniversite olmak üzere toplam 8 pilot üniversitedeki akademisyenlere “Siber Güvenlik" ve “Ağ Yönetimi" konularında eğitimler verilecek.

İş birliği kapsamındaki ilk adım YÖK'te düzenlenen toplantıda atıldı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, CISCO Kurumsal Sosyal Sorumluluk Lideri Habibe Açık, eğitimlerin verileceği üniversitelerin rektörleri katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve refakatinde üniversitemiz bilgisayar mühendisliği öğretim üyeleri Doç. Dr. Turgut Özseven, Dr. Öğr Üyesi Mahir Kaya ve Dr. Öğr. Üyesi Kenan Zengin toplantıda yer aldı.